6 ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ που ΑΞΙΖΟΥΝ την ΠΡΟΣΟΧΗ μας για το 2020 και ΠΕΡΑ

Το έτος 2020 διαμορφώνεται ήδη ως βασικό έτος στην ιστορία του Bitcoin.  Τεχνικά, οικονομικά και πολιτικά γεγονότα δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για μια πολύ ισχυρή αύξηση της τιμής του Bitcoin κατά τη διάρκεια του έτους.

Είναι γνωστό, αλλά ας θυμηθούμε ούτως ή άλλως: η αγορά των κρυπτονομισμάτων είναι σε σχέση και συγκρίνονται με το Bitcoin. Έτσι, αν η τιμή του Bitcoin αυξηθεί σημαντικά κατά τη διάρκεια του 2020, θα αυξηθεί ολόκληρη η αγορά των κρυπτονομισμάτων. Ωστόσο, δεν πρόκειται όλα τα κρυπτονομίσματα να δουν τις τιμές τους να αυξάνονται με τον ίδιο τρόπο.

Η πρόκληση είναι να προβλέψουμε ποια κρυπτονομίσματα και γιατί υπόσχονται τις πιο ελκυστικές αυξήσεις των τιμών τους το 2020. Στη συνέχεια, θα δούμε τα πιο ελπιδοφόρα κρυπτονομίσματα για το 2020 και μετά.

Bitcoin ( BTC )

Το 2019 ήταν μία εξαιρετική χρονιά για το Bitcoin με απόδοση στα 100%. Η προσπάθεια δεν είναι να πρωτοτυπούμε αλλά να είμαστε συνετοί. Η κυριαρχία του Bitcoin στην αγορά των κρυπτονομισμάτων ξεπέρασε και πάλι το 65%.

Κάποιοι λένε ότι τεχνολογικά το Bitcoin είναι ξεπερασμένο, αλλά ποτέ δεν ήταν τόσο ισχυρό. Το Bitcoin συνεχίζει να προχωράει και θα συνεχίσει να το κάνει το 2020. Η αναμενόμενη μείωση κατά το ήμισυ στην εξόρυξη το Μάιο του 2020 καθώς και οι ασταθείς πολιτικές και οικονομικές συνθήκες θα επιτρέψουν στο Bitcoin να επιστρέψει στις κορυφές που επιτεύχθηκαν στα τέλη του 2017.

Το Bitcoin, η ‘’ Μάνα ‘’ των κρυπτονομισμάτων, πρέπει να υπάρχει σε κάθε χαρτοφυλάκιο.. Η τρέχουσα τιμή των 8100 δολαρίων θα θεωρηθεί πιθανώς πολύ φθηνή σε λίγους μήνες.

Ethereum ( ETH )

Το Ethereum είναι ήδη ‘’ βαρέων βαρών ‘’ στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων και ίσως η ‘’ Παραμάνα “. Μετά το Bitcoin, το Ethereum είναι το πιο γνωστό κρυπτονόμισμα του ευρύτερου κοινού. Το Ethereum είναι ο ηγέτης της δεύτερης γενιάς Blockchain, η οποία προσφέρει έξυπνες συμβάσεις και αποκεντρωμένες εφαρμογές.

Πολλοί δεν το γνωρίζουν, αλλά το Ethereum έχει περισσότερους χρήστες στο blockchain του από το Bitcoin.

Πράγματι, πολλά από τα πιο δυνατά κρυπτονομίσματα βασίζονται στο Blockchain Ethereum για να λειτουργούν. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το Basic Attention Token ή το Enjin, τα οποία ανέφερονται πιο κατω σε αυτό το άρθρο. Αυτό ισχύει και για τα περισσότερα κρυπτονομίσματα στον αποκεντρωμένο χρηματοπιστωτικό τομέα.

Τέλος, ο Vitalik Buterin, ιδρυτής του ETH και η ομάδα ανάπτυξης του Ethereum έχει ξεκινήσει το μακρύ και δύσκολο έργο της μετεγκατάστασης του δικτύου Ethereum στο Ethereum 2.0, το οποίο θα επιτρέψει στην πλατφόρμα να κινηθεί προς μια πιο βιώσιμη τεχνολογική πλατφόρμα για το μέλλον της.  Η μετάβαση στο Ethereum 2.0 θα είναι πλήρως αποτελεσματική μόνο από το 2021 στην καλύτερη περίπτωση, αλλά θα περιλαμβάνει τη μετάβαση στην απόδειξη κατοχής, ( Proof of Stake ), αντί για τον μηχανισμό της απόδειξης εργασίας, ( Proof of Work ), την ανάπτυξη του Sharding και τη νέα εικονική μηχανή eWasm.

Το Ethereum λοιπόν θα στηριχθεί σε μια πολύ πιο κλιμακούμενη πλατφόρμα, η οποία θα μπορούσε να πάρει το προβάδισμα από το Bitcoin στο μέλλον.  Εάν όλα πάνε καλά με τη μετάβαση λογικά η τιμή του Ether θα πρέπει να είναι ανοδική.

Binance Coin ( BNB )

Το Binance Coin είναι το κρυπτονόμισμα της πλατφόρμας συναλλαγών Binance. Δημιουργήθηκε για να διευκολύνει τη διαπραγμάτευση στην πλατφόρμα Binance και έγινε ένα από τα πιο αποδοτικά κρυπτονομίσματα. Το 2019 επιβεβαίωσε αυτή την τάση και μόλις πλησιάσαμε τα μέσα Δεκεμβρίου 2019, το BNB έγινε απλώς το πιο επιτυχημένο κρυπτονόμισμα του έτους.

Οι φιλοδοξίες της Binance είναι απεριόριστες και η εταιρεία από το Changpeng Zhao μπορεί σαφώς να τις αντέξει. Πράγματι, η Binance είναι πάρα πολύ ισχυρή. Η πλατφόρμα είναι ένας από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως όσον αφορά τον όγκο των συναλλαγών. Η Binance κέρδισε περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια σε ετήσια κέρδη πέρυσι. Στο τέλος του καλοκαιριού του 2019, η Binance πρόσθεσε επίσης μια δανειοδοτική υπηρεσία στις υπηρεσίες της, προκειμένου να προσελκύσει καταθέσεις από τους πελάτες της.

Αυτό και μόνο αρκεί για να ενισχύσει περαιτέρω την αξία του Binance Coin, το οποίο εξακολουθεί να υπόσχεται να είναι μία από τις πιο αποδοτικές το 2020.

Basic Attention Token ( BAT )

Μήνα μετά το μήνα, η επιτυχία του Basic Attention Token συνεχίζεται αμείωτη. Το πρόγραμμα που ίδρυσε ο Brendan Eich, ο δημιουργός της γλώσσας προγραμματισμού JavaScript, είδε ακόμη και τον νηπιακό browser να ξεπερνά τους 10 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες το μήνα κατά το μήνα Νοέμβριο του 2019.

Η υιοθέτηση από τους εκδότες αυξάνεται και το Basic Attention Token μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ανταμείψει εκδότες περιεχομένου σε πλατφόρμες όπως το YouTube, το Twitter, το Twitch ή το Reddit. Περισσότεροι από 300.000 συντάκτες ελέγχονται και/η ταυτοποιούνται επί του παρόντος από το BAT.

Η υιοθέτηση του καινοτόμου μοντέλου που προωθείται από το Basic Attention Token συνεχίζει να εξελίσσεται και η έννοια του ανοιχτού ιστού, open web, στον πυρήνα του έργου γίνεται όλο και πιο δημοφιλής.  Η κυκλοφορία του Brave Browser 1.0 τον Οκτώβριο του 2019 ενισχύει το έργο Basic Attention Token με την κυκλοφορία του προγράμματος Brave Rewards, το οποίο υποστηρίζει έναν ανοικτό ιστό, στο iOS. Οι χρήστες των iPhone και iPad θα μπορούν τώρα να επωφεληθούν και από αυτό.

Το BAT είναι σαφώς ένα από τα πιο ελπιδοφόρα κρυπτονομίσματα για το 2020.  Η προσπάθεια αντιμετωπίζει ένα πραγματικό πρόβλημα, δηλαδή τη δημιουργία ενός καινοτόμου μοντέλου διαφήμισης που λαμβάνει πραγματικά υπόψη το απόρρητο των χρηστών και αυτό είναι ιδιαίτερης σημασίας. Επίσης, είναι μέσα στα πρώτα 50 κρυπτονομίσματα.

Enjin Coin ( ENJ )

Το Blockchain είναι μια επανάσταση που θα επηρεάσει πολλούς τομείς τα επόμενα χρόνια. Ωστόσο, ορισμένοι τομείς θα επηρεαστούν πιο πολύ από άλλους. Μεταξύ των τομέων που θα επηρεαστούν έντονα από την μαζική υιοθέτηση της τεχνολογίας Blockchain είναι η βιομηχανία των τυχερών παιχνιδιών.

Οι παίκτες ξοδεύουν πολύ χρόνο στο διαδίκτυο όταν παίζουν. Στα περισσότερα παιχνίδια που παίζουν, προσφέρονται για αγορά εικονικά αντικείμενα οποιουδήποτε είδους. Η ιδέα των εικονικών νομισμάτων φαίνεται να είναι φυσική για αυτούς. Επιπλέον, επειδή είναι περίεργοι από τη φύση τους, να δοκιμάσουν κρυπτονομίσματα που είναι μέρος του κόσμου των παιχνιδιών τους.

Τα κρυπτοσυστήματα που απευθύνονται στη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών έχουν επομένως μεγάλες δυνατότητες καθώς βρίσκονται σε μια ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά που ήδη αντιπροσωπεύει περισσότερα από 150 δισ. Δολάρια σε έσοδα το 2019 παγκοσμίως και μπορεί να υπερβεί τα 180 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2021, σύμφωνα με μερικές μελέτες.

Με την πλατφόρμα του, το Enjin είναι απλά ηγετικό κρυπτονόμισμα στο blockchain. Η Enjin είναι η μεγαλύτερη κοινότητα τυχερών παιχνιδιών στο διαδίκτυο. Το 2019, η Enjin υπέγραψε αρκετές σημαντικές συνεργασίες για να ενισχύσει τη θέση της.

Η Enjin έχει συνάψει συμφωνία συνεργασίας με τη Samsung, η οποία είναι ο κορυφαίος κατασκευαστής smartphone παγκοσμίως. Η συνεργασία αυτή αποσκοπούσε στη διανομή του πορτοφολιού Enjin Coin απευθείας στα smartphones Galaxy S10 / S10 + της Νότιας Κορέας, τα οποία η Samsung έχει ήδη πουλήσει πάνω από 20 εκατομμύρια μονάδες το 2019. Στις αρχές Δεκεμβρίου του 2019, η Microsoft, που είναι αναμφισβήτητα μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο, ανακοίνωσε επίσης την υπογραφή μιας εταιρικής σχέσης με την Enjin για το νέο σύστημα ψηφιακών αμοιβών Azure Heroes.

Άλλες εταιρικές σχέσεις αναμένεται να ακολουθήσουν το 2020 και το Enjin Coin είναι επομένως μια εξαιρετική ευκαιρία, ενώ εξακολουθεί να καταλαμβάνει μόνο την 73η θέση στην κατάταξη των πιο κεφαλαιοποιημένων κρυπτονομισμάτων με κεφαλαιοποίηση 57 εκατομμυρίων δολαρίων. Είσοδος στο Top 50 αναμένεται το 2020.

Nexo ( NEXO )

Το Nexo είναι πλατφόρμα πιστωτικής γραμμής με κρυπτονόμισμα. Καταθέσεις γίνονται σε κρυπτονόμισμα εντός του λογαριασμού και πορτοφόλι του Nexo. Τα περιουσιακά στοιχεία που κατατίθενται στο Nexo είναι εξασφαλισμένα από τον θεματοφύλακα BitGo, ο οποίος είναι φορέας εγκεκριμένος από την SEC των ΗΠΑ

Μόλις υπάρξουν καταθέσεις τότε υπάρχει και άμεση  πιστωτική γραμμή σε κλασικό νόμισμα, χωρίς να χρειάζεται καμία επαλήθευση. Η όλη διαδικασία είναι αυτοματοποιημένη με το Nexo. Στη συνέχεια, μπορεί να γίνει χρήση με πιστωτική κάρτα ή ανάληψη σε τραπεζικό λογαριασμό. Η Nexo επιτρέπει αποπληρωμές ανά πάσα στιγμή, ενώ ο τόκος χρεώνεται από το διαθέσιμο όριο. Τέλος, δεν υπάρχουν ελάχιστες αποπληρωμές και καμία κρυφή χρέωση.

Το 2019 ήταν ένα εξαιρετικό έτος για τη Nexo, η οποία έφτασε τα δάνεια ύψους 700 εκατομμυρίων δολαρίων σε περισσότερους από 200.000 χρήστες. Το Nexo διατίθεται σε περισσότερες από 250 χώρες και υποστηρίζει περισσότερα από 45 κλασικά νομίσματα. Η βάση χρηστών αναμένεται να συνεχίσει να αναπτύσσεται έντονα το 2020. Επιπλέον, το Nexo είναι ένα από τα λίγα κρυπτονομίσματα που σήμερα δημιουργούν πραγματικά χρήματα.

Η Nexo είναι μια πραγματικά κερδοφόρα εταιρεία που έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερα από 60 εκατομμύρια ευρώ το 2019.

Η χρηματιστηριακή της κεφαλαιοποίηση ανέρχεται σε 54 εκατομμύρια δολάρια ενώ η μάρκα ( token ) NEXO απουσιάζει από μεγάλα χρηματιστήρια όπως το Binance ή το Coinbase. Τα ισχυρά θεμελιώδη στοιχεία της Nexo και η πιθανή άφιξη του NEXO token σε ένα από αυτά τα χρηματιστήρια το 2020 θα μπορούσαν να επιτρέψουν στη Nexo να εισέλθει στα Top 50 από τα πιο κεφαλαιοποιημένα κρυπτονομίσματα.

Συμπέρασμα

Το Bitcoin θα πρέπει να έχει ένα εξαιρετικό έτος 2020. Η αγορά θα πρέπει να ακολουθήσει αυτή την τάση, η οποία θα πρέπει να είναι διογκωτική. Θα πρέπει να αξιοποιηθούν ενδιαφέρουσες ευκαιρίες. Το μυστικό είναι να εντοπιστούν τα σωστά κρυπτονομίσματα για τις πιθανότητες κέρδους. Τα κρυπτονομίσματα πρέπει να έχουν σταθερά βασικά στοιχεία και ισχυρές βάσεις χρηστών.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Αλέξανδρος Γκούβερης

1,467 comments